021 / 472 19 24

gimnazija.nsad@s-markovic.edu.rs

Njegoš utca 22, Újvidék

Tanulónk sikere a Tantárgyháló versenyen

Szerző: Edit Kovač Šmit

Megjelent: 24. április 2021.

Balla Szabolcs, a 3-1 osztály tanulója első helyezést ért el a Tantárgyháló versenyen, melyet április 16-án tartottak meg online térben.

Ennek a versenynek a célja, hogy motiválja a tanulók kutatómunkáját, valamint hogy összekösse a különböző tantárgyakat és tudományterületeket.

Szabolcs a pogácsa témát választotta, melyet irodalmi és kulturális szempontból is igyekezett megközelíteni, továbbá a pogácsával foglalkozott a biológia, kémia, élelmiszer-technológia és az egészségügy szemszögéből is. A Technológiai Kar laboratóriumában lehetősége volt kivizsgálni a mikroorganizmusok aktivitását a nyers tésztában, valamint a pogácsái minőségét is vizsgálták. E mellett egy kérdőíves kutatást is elvégzett, melynek segítségével többek között azt is felmérte, hogy az emberek többsége milyen kelesztőanyagot használ a tészta térfogatának növelésére.

A projekt egész folyamatának teljesítése nagy kihívás volt, tanulónk sok időt és energiát fektetett bele, a megmérettetés eredménye pedig igazolja munkájának sikerességét.

Felkészítője: Gergely Helena, biológia szakos tanár

 

 

 

A tantárgyháló hivatalos oldala

 

Megjelent a következő kategóriában: Aktualitások | Biológia | Biológia-ökológia szakkör | Hírek | Versenyek
7

Nézd meg ezt is