021 / 472 19 24

gimnazija.nsad@s-markovic.edu.rs

Njegoš utca 22, Újvidék

SZÜLŐKNEK – együttműködés

Tisztelt Szülők,

a tanulók érett és felelősségteljes személyiségének kialakulásában az egyik kulcsfontosságú tényező az összehangolt nevelési tevékenység. Ahogyan fontos a nevelési hatások összehangolása a családon belül, az iskola és a család összehangolt fellépése ugyanúgy fontos.

Az iskola összesített oktatási és nevelési munkájának keretében és a tanulók szükséges támogatása mellett gimnáziumunkban külön figyelmet fordítunk a tanulók szüleivel, illetve gondviselőivel való együttműködésre. 

A tanuló egyéni sikereit és viselkedését az iskolában az osztályfőnök követi más tanárokkal együttműködve.

A szülőnek lehetősége van közvetlenül kommunikálni az osztályfőnökkel a szülők fogadására előrelátott időpontban heti szinten (a táblázat az almenüben feltüntetett).

Amennyiben szükségessé válik más tanárokkal a kapcsolatfelvétel, akkor ezt a beszélgetést az osztályfőnök egyezteti, és kötelezően részt vesz a beszélgetésen.

A munkába az osztályfőnök vagy más tanár felmérése alapján, illetve a szülő javaslatára az iskola pedagógusa, vagy a pszichológus is bekapcsolódhat.

Ha továbbra sincs előrehaladás a felmerült témával/problémával kapcsolatban, akkor a gimnázium igazgatójával kerül sor beszélgetésre.

Kérjük Önöket, tisztelt Szülők, hogy tartsák tiszteletben ezt az eljárást, mert ez az eddigi munkánkban eredményesnek bizonyult.

A szülőkkel folytatott együttműködés nem feltétlenül vonatkozik csak a tanuló eredményeire, hanem egyéb témákra is az iskolai munka minőségének fejlesztésével kapcsolatban. A szülők részt vehetnek az iskolai csapatok, a fejlesztéstervezési szaktestület munkájában, iskolai projektekben vagy az iskolai közösség általános jólétét szolgáló egyéb tevékenységekben. A szülőknek szánt szakmai előadásoknak, amelyek a szülőség ismereteiről és szerepéről szólnak, iskolánkban több mint tíz éves hagyománya van (A szülői lét iskolája); szakmák bemutatása a karrier-tanácsadás keretében, továbbá az egyetemi kar választása a Diákparlamenttel együttműködve, és a munkavállalás egyéb fontosnak tartott formái lehetőséget kínálnak arra, hogy a jó együttműködés révén közös célokat érjünk el. Ezért legyen kezdeményező, tegyen javaslatot, és kapcsolódjon be sajátos módon az iskolai életbe!