021 / 472 19 24

gimnazija.nsad@s-markovic.edu.rs

Njegoš utca 22, Újvidék

Ingyenes tankönyvek a gimnázium magyar tagozatán tanulóknak

Szerző: Edit Kovač Šmit

Megjelent: 25. március 2022.

A 2021/2022-es tanév során iskolánk könyvtára is ingyenes magyar nyelvű tankönyvekhez jutott a Vajdasági Magyar Ifjúsági Központ közvetítésével számos újvidéki és környékbeli magánvállalkozó jóvoltából. Az Újvidéki Magyar Oktatásért program keretében 8 és 9 tankönyet tartalmazó könyvcsomag érkezett minden első és második osztályos tanulónk számára, akik a jövőben minden év elején kölcsönözhetik a tankönyveket a gimnázium könyvtárából, majd tanév végén továbbadják azt a következő generációnak.

A diákok maguk is bekapcsolódtak a tankönyvek könyvtári katalogizálásába, melyet Guzsvány Anna és Kovács Smit Edit tanárnők vezettek. Így a munkát gyorsabban el tudták végezni, hogy a folyó második félévet is már a szükséges tankönyvekkel folytathatssák a diákok.

Elsőseink egy része átvette a csomagot

A harmadikos lányok munka közben Anna tanárnővel.

Másodikosaink a tankönyvcsomagjaikkal

 

7

Nézd meg ezt is

A karácsony nálunk…

A karácsony nálunk…

Iskolánk magyar tagozatai évek óta közös akcióval készülnek a karácsonyra, aminek a lényege a hagyományápolás és a barátkozás. Mézeskalácsok díszítésével hangolódunk együtt az ünnepre, amibe a diákok mellett nagyon sok tanár is aktívan bekapcsolódik. Így valósult meg...