021 / 472 19 24

gimnazija.nsad@s-markovic.edu.rs

Njegoš utca 22, Újvidék

Első helyezés Tatáról

Szerző: Edit Kovač Šmit

Megjelent: 4. október 2021.

A Magyar Természettudományi Társulat idén először rendezte meg a Kárpát-medencei Kindler József-Láng István fenntartható fejlődés tanulmányi versenyt, melynek döntőjébe iskolánk három másodikos tanulója is bejutott: Vujković-Bukvin Anna-Mária, Cvetković Edvárd és Habram Árpád.

A továbbjutással tanulóink lehetőséget kaptak arra, hogy szeptember utolsó hétvégéjén Tatára utazzanak a végső megmérettetésre.

Találékonyságának köszönhetően Vujković-Bukvin Anna-Máriának sikerült megszereznie az első helyezést.

A versenyzők felkészítője Gergely Ruppa Helena biológia szakos tanárnő volt.

A háromnapos program során tanulóink megtekinthették Tata nevezetességeit, a várat, az Esterházy-kastélyt, az Öreg-tavat, az ELTE Geológus Kertjét és a Fényes Tanösvényt.

7

Nézd meg ezt is

A karácsony nálunk…

A karácsony nálunk…

Iskolánk magyar tagozatai évek óta közös akcióval készülnek a karácsonyra, aminek a lényege a hagyományápolás és a barátkozás. Mézeskalácsok díszítésével hangolódunk együtt az ünnepre, amibe a diákok mellett nagyon sok tanár is aktívan bekapcsolódik. Így valósult meg...

Szép eredmények

Szép eredmények

A szegedi Eötvös József Gimnázium által online térben rendezett William Blake Angol Nyelvi Szépkiejtési Versenyen iskolánk tanulói:  Vorkapić Anja (IV.1) ELSŐ helyezést,  Szántó Annamária (II.1) pedig MÁSODIK helyezést értek el. Felkészítőjük Géber Áron angoltanár...