021 / 472 19 24

gimnazija.nsad@s-markovic.edu.rs

Njegoš utca 22, Újvidék

A karácsony nálunk…

Szerző: Edit Kovač Šmit

Megjelent: 12. január 2023.

Iskolánk magyar tagozatai évek óta közös akcióval készülnek a karácsonyra, aminek a lényege a hagyományápolás és a barátkozás. Mézeskalácsok díszítésével hangolódunk együtt az ünnepre, amibe a diákok mellett nagyon sok tanár is aktívan bekapcsolódik. Így valósult meg középváltásban december 21-én ez az akalmi együttlét. A tanárok a mézeskalácsokat, a hozzávaló cukormázt és a díszítéshez szükséges kis zacskókat szállították, a diákok pedig üdítőkkel egészítették ki mindezt.

Mivel kivétel nélkül minden tanuló kivette a részét a díszítésből, igen gyorsan elkészültek az édességek, amikkel azután körbejárták az iskolát, és megkínálták velük a tanárokat, az irodákon dolgozókat. Mielőtt azonban elfogyott volna minden, még egy villámgyors mézeskalácsevő-versenyt is rögtönöztünk, aminek tantárgyhoz kötött tét volt a nyereménye. A kis verseny sikerén felbuzdulva úgy, váltunk el, hogy jövőre a hagyományápolás mellett a szórakoztató részét továbbfejlesztjük ennek az eseménynek. Így legyen!

 

 

 

 

 

 

 

Megjelent a következő kategóriában: Hírek | Szaktestületek magyar nyelvű munkaközösségi
7

Nézd meg ezt is

Újabb eredmények angol nyelvi versenyen

Újabb eredmények angol nyelvi versenyen

A jubileumi harmincadik William Blake Angol Nyelvi Szépkiejtési Versenyen gimnáziumunk harmadikos tanulói közül Füstös Eszter I. helyezést, Szántó Annamária pedig II. helyezést ért el a középiskolás kategóriában. Felkészítő tanáruk Géber Áron. A verseny - melyet idén...