021 / 472 19 24

gimnazija.nsad@s-markovic.edu.rs

Njegoš utca 22, Újvidék

Az újvidéki Svetozar Marković Gimnázium elsőként jutott tovább az EYE (European Youth Event) európai ifjúsági találkozóra, az Európa Parlament szervezésében

Szerző: Гимназија

Megjelent: 2. április 2020.

Гимназија „Светозар Марковић“ из Новог Сада  са програмом под називом „Global Worming, Global Worning“, добила је највећи број гласова и као првопласирана учествује на европском окупљању за младе ЕYE (European Youth Event) који организује Европски парламент у Стразбуру током јесени.

Крајем новембра 2019. године Гимназија „Светозар Марковић“ из Новог Сада  учествовала је конкурсу који је објавио ЕЕСК (Европски економски и социјални комитет) под слоганом Your Europe, Your Say (YEYS 2020). Од укупно 789 школа које су конкурисале, Гимназија је добила прилику да, заједно са још 28 школа из земаља чланица ЕУ и 5 школа земаља кандидата, учествује у дводневној дебати (19. и 20. марта) на тему „Глобално загревање“.

Школе су у оквиру дебате требале да представе свој програм, урађен на нивоу индивидуе, институције или града, са којим би дошло до смањења емисије угљен диоксида, а самим тим и до смањења последица глобалног загревања, односно до снижавања просечних годишњих вредности температуре. Током израде целокупног пројекта и програма на задату тему, учествовао је велики број ученика и професора школе, а главни носиоци читаве реализације су ученици  3. разреда:  Ленка Стевић, Реља Јоцић и Страхиња Ђукић и њихови ментори, професорке биологије Ксенија Новевски и  Милица Марјановић.

Промо видео:

Megjelent a következő kategóriában: Hírek
7

Nézd meg ezt is

Újabb eredmények angol nyelvi versenyen

Újabb eredmények angol nyelvi versenyen

A jubileumi harmincadik William Blake Angol Nyelvi Szépkiejtési Versenyen gimnáziumunk harmadikos tanulói közül Füstös Eszter I. helyezést, Szántó Annamária pedig II. helyezést ért el a középiskolás kategóriában. Felkészítő tanáruk Géber Áron. A verseny - melyet idén...