021 / 472 19 24

gimnazija.nsad@s-markovic.edu.rs

Његошева 22, Нови Сад

Извештај о раду новинарске секције – школска 2018/19. год.

Аутор: Гимназија

Објављено: 1. јул 2019.

Новинарска секција школске 2018/2019. године имала је деветнаест чланова, новинари: Теодора Жерајић I10, Кристина Јоњев I10, Милица Томовић I10, Јована Гајић I3, Ана Васиљевић I3, Милица Бошњак Лучић I3, Јелена Шумар I3, Уна Лукић III2, Томислава Николић III6, Катарина Перовић III6, Милица Томић III6, Јована Шимуновић III6, Дуња Павлица III7, Марко Марић III5, Елена Прњић IV3, технички уредник Вукашин Анђелковић III5, Катарина Мишић III5, камермани и монтажери: Лука Колак I10, Наташа Марковић I10. Секцију је водила проф. српског језика и књижевности Милена Маричић.

У периоду од 19. 9. 2018. до 1. 7. 2019. одржали смо 90 часова (састанака) на којима смо радили на текстовима које смо објављивали на нашем блогу   Е-Гимназијалац, припремали се за 32. издање Гимназијалца и Билтена који је испратио 25.Школско позорје, снимали радио-емисије После часа на Омладинском радију и видео-прилоге у оквиру пројекта Ђак-репортер, као и филм у оквиру прославе Дана школе. Све актуелности смо редовно објављивали на нашим званичним страницама на друштвени мрежама. У оквиру прославе Дана школе поделили смо одштампане примерке 32. Гимназијалца  и представили филм Новинарске секције Филм о филму.

Ове школске године имали смо више активности поводом представљања рада секције: интервју на Омладинском радију и у радио-емисији РТВ-а Рефлектор, представљање рада секције на штанду Гимназије на Сајму образовања као и у директном укључењу са Сајма образовања у емисији Ваш РТВ за коју је снимљен видео-прилог о раду секције.

Објављено у категорији: Новинарска секција
7

Погледајте још

Награда за часопис „Гимназијалац“ на Републичком такмичењу за најбоље средњошколске часописе

Награда за часопис „Гимназијалац“ на Републичком такмичењу за најбоље средњошколске часописе

На Републичком такмичењу за најбоље средњошколске часописе у школској 2019/ 2020. години Друштва за српски језик и књижевност, часопис наше школе "Гимназијалац" освојио је 3. место, часопис су уређивали проф. Милена Маричић - главни и одговорни уредник, проф. Јелена...