021 / 472 19 24

gim.markovic@gmail.com

Његошева 22, Нови Сад

 Српски |  Magyar

Трупа ,,Тачка гледишта“ у драмској радионици у музеју!

Аутор: Зоран Петровић

Објављено: 13. септембра 2020.

Дана 11.09. 2020. године, чланови драмске трупе ,,Тачка гледишта“ били су учесници драме у музеју, играјући се и учећи у занимљивом и несвакидашњем вођењу кроз Збирку стране уметности, депанданса Музеја града Новог Сада у Дунавској 29.  Збирка је настала завештањем приватне колекције новосадског лекара др Бранка Илића, а за јавност је отворена 1968. године. Пример је вредног колекционарског рада у нашој средини са избором дела западноевропског сликарства и примењене уметности од 15 до 20. века. Од 440 поклоњених слика и предмета примењене уметности за излагање су одабрани предмети који музејском посетиоцу пружају увид у најобимнији музејски фонд стране уметности у нашој средини. Истовремено, бројним примерима ова музејска колекција пружа својеврстан естетски доживљај и инструктивна сазнања о уметничким стиловима у прошлости.

Наше младе драмце, кроз музеј су водиле Оливера и Кристина,  мастер студенткиње Академије уметности у Новом Саду, смер Примењено позориште, а једна од њих, Оливера Марић, је наша бивша ученица, туризмолог и бивши члан трупе ,,Тачка гледишта“! Честитамо им на положеном испиту!

Гимназија ,,Светозар Марковић“, упркос новонасталој епидемиолошкој ситуацији, наставља свој рад и сарадњу са градским музејима, а посебно са Академијом уметности у Новом Саду.

Тамара Деспотовић-Ћурчић, професор и драмски педагог (АУНС)

Објављено у категорији: Трупа Тачка гледишта (la troupe POINT DE VUE)
7

Погледајте још

Трупа Тачка гледишта за Гимназијалац 2020

Трупа Тачка гледишта за Гимназијалац 2020

Трупа Тачка гледишта И ове школске године пуном паром!  Почели смо на француском језику далеке 2004. године, а сада глумимо и на енглеском и матерњем језику, и бавимо се развојном и процес драмом, као и драмом у музејима! Драмске пробе трупе Тачка гледишта, сад се већ...