021 / 472 19 24

gim.markovic@gmail.com

Његошева 22, Нови Сад

 Српски |  Magyar

Извештај о реализацији пројекта „Млади одговорни за све(т)“

Аутор: Гимназија

Објављено: 15. децембра 2019.

Пројекат је реализован током две школске године, од 2017. до 2019. године, на позив Регионалне канцеларије за сарадњу младих (RYCO). Школа носилац пројекта је Средња школа „Коста Сусинов“ из Радовиша, С. Македонија. У пројекту је, осим домаћина из Македоније и наше школе, учествовала и срења школа из Јајца.

У школској 2018/19. години пројекат је већином реализован кроз две студијске посете: 30.10. до 1.11.2018. смо били домаћини групи наставника и ученика из Македоније, а од 12. до 14.2.2019. представници наше школе су били у студијској посети носиоцима пројекта.

Циљ пројекта је био повезивање наставника и ученика из три државе, како бисмо кроз размену искустава и примера добре праксе увећали толеранцију, разумевање и сарадњу. Сарадња са домаћинима из Македоније је остварена у ова два сусрета. Сусрет са представницима наставника и ученика из Јајца је донео углавном тензију и неколико непријатних ситуација.

Носиоци активности у овом пројекту су Љиљана Арађански Рајков, школски координатор; Данка Вучковић, професор енглеског језика; Лидија Лалевић, професор географије; ученици II7,III5и IV5. Домаћини су били и други Наставничког већа, на челу са директорком Татјаном Вукадиновић и педагогом Драганом Бајатовић.

Пријем представника из Македоније, октобар 2018.

Током три дана, са гостима смо разменили добре праксе из наше две школе – они су представили нама своју школу, град и државу кроз презентације. Ми смо њима показали како држимо часове, нашу школу и наш град.

У марту месецу 2019. смо узвратили студијску посету Радовишу.

Посета средњој школи „Коста Сусинов“, Радовиш, март 2019.

Детаљан извештај о активностима током пројекта се налази у архиви психолога.

Љиљана Арађански Рајков,
стручни сарадник – психолог, школски координатор

Објављено у категорији: Пројектна настава
7

Погледајте још

ДНЕВНИК МОЈЕ ПОРОДИЦЕ

ДНЕВНИК МОЈЕ ПОРОДИЦЕ

И ова генерација матураната је добила задатак да историју о којој су учили годинама уназад сагледају на другачији начин. Требало је у онај општи историјски оквир који су добили кроз уџбенике уградити слике својих предака, њихових судбина и животних путева, испричати...

Пројектна настава – историја

Пројектна настава – историја

Моје име је Александра Поповић и професор сам историје у Гимназији „Светозар Марко-вић“ од 1994. године. Сматрајући да је бити професор у оваквој гимназији велика част, учила сам, упијала знање и искуства колега које су оставиле неизбрисив траг у историји наше школе....

Извештај о реализацији сарадње са партнерском гимназијом„Етвеш Јожеф“ Сегедин, и пројекта Сећање на Гиона Нандора

Програм спровeле гимназије и сестринске школе „Етвеш Јожеф” из Сегедина и „Светозар Марковић” из Новог Сада као део заједничке сарадње Циљ пројекта је да сегедински и новосадски ученици кроз искуство и заједничке доживљаје упознају животну средину и знаменитости оног...