021 / 472 19 24

gimnazija.nsad@s-markovic.edu.rs

Његошева 22, Нови Сад

Извештај о раду рецитаторске секције – школска 2018/19. год.

Аутор: Гимназија

Објављено: 14. јуна 2019.

Рецитаторска секција у овој шк. години се састала 30 пута, док смо припреме са такмичарима и програма за Светосавску академију организовали у посебним терминима (20 часова рада са такмичаркама и 20 часова припреме и увежбавања програма за Академију). Секцију су сачињавали ученици: Урош Влајков, Вукша Васиљевић, Михаило Малетић, Александар Коричић, Софија Влајков, Милана Блажић, Елена Прњић, Јелена Будић, Данило Томановић, Александар Поповић, Младен Радовановић, Даница Зец (матуранти), Наташа Чегар (трећи разред), Исидора Ковачевић, Светлана Мршић и Лука Тешановић (други разред).

Припреме за Светосавску академију су протекле сјајно, у радној, али и опуштеној атмосфери, јер су окосницу секције ове године чинили матуранти, прекаљени рецитатори, а неки од њих (У. Влајков, В. Васиљевић) континуирано, већ четири године, учествују на свим значајнијим школским манифетацијама. Током самог програма – самоуверени и сигурни, побрали су аплаузе и велике симпатије публике.

На овогодишњој 50. јубиларној Смотри рецитатора „Песниче народа мог“, такмичиле су се ученице Исидора Ковачевић II6, Елена Прњић IV3 и Наташа Чегар III5.

Општински ниво такмичења одржан је у Новосадском позоришту, 10. марта 2019. године. Ученице Исидора Ковачевић и Елена Прњић су обезбедиле пласман на Зонскку (окружну) смотру која се одржала 17. марта 2019. године у Бачу.

У конкуренцији од преко шездесет рецитатора, ученица Исидора Ковачевић је својом сјајном изведбом песме Љубомира Симовића „Десет обраћања Богородици Тројеручици хиландарској“ обезбедила пласман на Покрајинску смотру у Сечњу, одржану 13. априла. На жалост, остали смо без пласмана на велику, завршну Републичку смотру у Ваљеву, али свакако, било је ово једно сјајно искуство за наше три ученице које ће им, како су рекле, много значити у даљем животу, поготово у стицању самопоуздања и сигурности током јавног наступа.

Велики број чланова Рецитаторке секције ове године е завршио своје школовање у нашој Гимназији. Са дозом туге, али и жељама да буду срећни и успешни, поздравили смо се с њима са надом да ће им искуства стечена током вишегодишњег рада у рецитаторској секцији бити од користи. Нама преостаје да подмладимо секцију, пригрлимо нове чланове, првачиће, и догодине кренемо у нове радне победе.

Руководилац рецитаторске секције

Бранка Букарица, професор српског језика и књижевности

Објављено у категорији: Рецитаторска секција
7

Погледајте још

Nema pronađenih rezultata

Stranica koju ste tražili nije pronađena. Pokušajte da suzite pretragu, ili koristite navigaciju iznad kako biste pronašli objavu.