021 / 472 19 24

gimnazija.nsad@s-markovic.edu.rs

Његошева 22, Нови Сад

Енергија-je-свуда-око-нас

Аутор: Гимназија

Објављено: 25. април 2022.

ИЗВЕШТАЈ

О реализацији пројекта „Енергија је свуда око нас“

 

Датум одржавања: 30. Септембар- 01. Новембар 2019.

Место одржавања: гимназија „ Светозар Марковић“, Нови Сад

Носиоци реализације: Предметни професор са ученицима прве године, одељења I-3, I-5, I-6

Сарадници: Проф. др Слободан Попов испред Центра за развој и примену науке, технологије и информатике

Облик активности: практичан рад

„Енергија је свуда око нас“ је манифестација која се одвија у основним и средњим школама у АП Војводини током 2019. Уз подршку Покрајинског секретаријата за образовање, прописе, управу и националне мањинe – националне заједнице и Факултета “Фимек“ ова акција се реализује по девети пут. Организатор и реализатор је Центар за развој и примену науке, технологије и информатике.

Ученици гимназије „Светозар Марковић“ направили су макету Еко школе у оквиру теме- Екологија, управљање отпадом и енергија. Идеја је настала претраживањем и изучавањем горе наведене теме.

Сврха ове макете је да понуди решења за унапређење екологије, ефикасније управљање отпадом и рационалније коришћење енергетских извора. Осим тога, за саму израду макете коришћен је материјал који може и треба да се рециклира ( пластика, папир, картон, алуминијумске лименке).

Циљ пројекта у ширем смислу јесте развој еколошке свести ученика и њиховог активног учешћа у очувању природне средине и унапређења енергетске ефикасности.

 

Фотографије се налазе у прилогу.

Објављено у категорији: Биологија
7

Погледајте још

Пројекат- моделовање ћелије

Пројекат- моделовање ћелије

Пројекат- моделовање ћелије и ћелијских органела. Ученици из I4,I8 и  I9 су на креативан  начин правили органеле и ћелије од материјала по избору и сопственој замисли и представили их. Изузетно успешно уражено!!!! Марко Миљановћ наст. Биологије [gallery...

Изоловање ДНК

Изоловање ДНК

Ученици првог разреда су имали прилику да на часовима биологије код професорки Ружице Петровић и Хелене Гергељ изолују ДНК из воћа и поврћа. ...