021 / 472 19 24

gimnazija.nsad@s-markovic.edu.rs

Његошева 22, Нови Сад

Математика

  1. Томашевић Сандра
  2. Хичман Љубица
  3. Ивановић – Војновић Блаженка
  4. Ацкета Вишња
  5. Стојановић Анита
  6. Костић Зорана
  7. Божић Радослав
  8. Шараба Владимир
  9. Чорба Ребека
  10. Радуловић Анка
  11. Ђелмо Дамјана
  12. Десница Зоранка

Конференција ученика средњих школа „Математички подијум младих“ (Нови Сад, 20.5.2023.)

У склопу манифестације „Пролећни фестивал математике“, на Природно – математичком факултету у Новом Саду, 20.5.2023. одржана је конференција ученика средњих школа „Математички подијум младих“. На овој конференцији, ученици Гимназије „Светозар Марковић“ у Новом Саду били су аутори четири рада:

Долорес Араповић, Марија Ковачевић (1-10): Лепота математике 

Анђела Аћимовић, Анђела Васиљевић (1-10): Велика открића у области математике

Теодора Дробњак, Невена Бабић (1-10): Значај математике у медицини

Милана Марковић, Вук Думањић (4-10): Питагорин живот и рад

Ментор: Радослав Божић

Манифестација „Дани математике у Новом Саду“ (Нови Сад, 18. – 25.11.2023.)

У периоду од 18.11. до 25.11.2023. године, у организацији Друштва математичара Новог Сада, на Природно – математичком факултету у Новом Саду одржана је мнифестација „Дани математике у Новом Саду“. У склопу ове манифестације, спроведена су два конкурса за ученике средњих школа – „Математички календар“ и „Математичке минијатуре“. 

На конкурсу „Математички календар“, ученици су слали дигиталне постере који, помоћу математичких садржаја, представљају месеце у години. Од награђених радова сачињен је календар за 2024. годину. Нашу гимназију су, на овом конкурсу представљали следећи ученици: Зорана Малешевић, Ана Новаковић, Теона Лемић, Нађа Текић, Крстиња Јоковић (ментор Љубица Хичман), Јована Вукмировић и Софија Стијеповић (ментор Радослав Божић). Ученица Крстиња Јоковић освојила је прву награду и њен постер је одабран као део календара за месец мај. 

На конкурсу „Математичке минијатуре“, ученици су снимали кратке снимке у којима, на занимљив начин, представљају одређене математичке садржаје. Нашу гимназију су, на овом конкурсу представљали следећи ученици: Маша Грозданић, Лана Ђурић и Лена Лазаревић (ментор Радослав Божић), које су добиле похвалу за свој снимак на тему „Лопта“, као и ученице Анђела Васиљевић и Анђела Аћимовић (ментор Радослав Божић), које су учествовале са снимком на тему „Ератостен“.

Конференција ученика средњих школа „Математички подијум младих“ (Нови Сад, 24.5.2024.)

У склопу манифестације „Пролећни фестивал математике“, на Природно – математичком факултету у Новом Саду, 24.5.2024. одржана је конференција ученика средњих школа „Математички подијум младих“. На овој конференцији, ученици Гимназије „Светозар Марковић“ у Новом Саду били су аутори четири рада:

Маја Нанић – Бабић (1-10): Примена математике на неочекиваним местима

Долорес Араповић, Марија Ковачевић (2-10): Математика у архитектури 

Софиа Дмитровић, Дуња Свирчев (2-10): Примена математике у географији

Страхиња Костић, Михаило Босић (2-10): Примена математике у ендокринологији

Ментор: Радослав Божић