021 / 472 19 24

gimnazija.nsad@s-markovic.edu.rs

Njegoš utca 22, Újvidék

Сарадња

Szerző: Гимназија

Megjelent: 22. május 2020.

Новинарска секција је успоставила значајну сарадњу са РТВ-ом, Омладинским радиом и Одсеком за медијске студије Филозофског факултета у Новом Саду у оквиру које су наши чланови имали прилику да са раде са новинарима РТВ-а на терену и прате процес настанка вести и монтаже видео-садржаја; покрену иницијативу за настанак радио-емисије и реализују радио-емисију После часа на Омладинском радију као водитељи, новинари, монтажери и музички уредници; посете Одсек за медијске студије Филозофског факултета у Новом Саду на коме су имали прилику да се упознају са студијским програмом  Журналистике  као и радио и ТВ новинарством у симулираним студијским условима. У сарадњи са Савезом за школски спорт Србије у  оквиру пројекта Ђак-репортер објављујемо видео-прилоге, новинске чланке, а у новембру 2019. године водили смо програм презентације Савеза пред извршним одбором ИСФ-а (Међународне федерације за школски спорт).

У галерији испод погледајте:

  • Посета РТВ-у
  • Посета Омладинском радију
  • Дружење са спортистима на 8. СОШОВ-у, пројекат Ђак-репортер
  • Посета Одсеку за медијске студије Филозофског факултета у Новом Саду, 2018. године
  • Представљање рада Новинарске секције на Сајму образовања 2019. године
  • Чланови секције Марко Марић и Уна Лукић захваљујући пројекту Ђак-репортер и Савезу за школски спорт Србије представљали су Србију пред извршним одбором ИСФ-а (Међународне федерације за школски спорт) у Загребу 30.11. 2019. Такође, урадили су интервјуе са председником Међународне федерације за школски спорт Лораном Петринком и представницима савеза који су емитовани на РТС 2.

    Прилог на линку https://www.facebook.com/novinarskagsmns/videos/486309511993278/

  • Новинарска секција је учествовала у радионици Млади, какве медије желите? коју је организовао Центар за омладински рад
  • Представљање рада секције у радио-емисији РТВ-а Рефлектор и на порталу Омладинског радија
Megjelent a következő kategóriában: Újságíró szakkör
7

Nézd meg ezt is