021 / 472 19 24

gimnazija.nsad@s-markovic.edu.rs

Његошева 22, Нови Сад

Пројекат Ђак-репортер

Аутор: Гимназија

Објављено: 26. мај 2020.

У оквиру пројекта Ђак-репортер присуствовали смо радионици Ђак-репортер на СОШОВ-у 13.6.2018. у Техничкој школи „Милева Марић Ајнштајн“ коју је водио новинар Лазо Бакмаз са којим смо том приликом урадили и интервју који је објављен у часопису Пламенко који је додатак Спортском журналу.

Секција је испратила свечано отварање 8. СОШОВА у видео и текстуалној форми и снимили видео-прилог о кошаркашком турниру за дечаке. Наши радови су објављен на званичним страницама Савеза за школски спорт Србије, Савеза за школски спорт Војводине и Спортског журнала.

Снимили смо прилог о атлетичаркама наше Гимназије које су оствариле запажене резултате на Републичком такмичењу и 8.СОШОВ-у, а текст Улични терен ме обликовао – интервју са Душаном Домовићем Булутом објављен је у додатку Спортском журналу.

За емисију Школски спорт Србије урадили смо анкету о спорту која је објављена на    РТС 2.

Снимили смо видео-прилоге: Шампиони града у малом фудбалу и Златна медаља кошарке и баскета на републичком такмичењу – Светини кошаркаши!  и написали текст Апсолутни шампиони Србије који је изашао у додатку Спортском журналу.  Прилог о кошаркашима је емитован у емисији Спорт у школе на РТС 2.

Објављено у категорији: Новинарска секција
7

Погледајте још

Награда за часопис „Гимназијалац“ на Републичком такмичењу за најбоље средњошколске часописе

Награда за часопис „Гимназијалац“ на Републичком такмичењу за најбоље средњошколске часописе

На Републичком такмичењу за најбоље средњошколске часописе у школској 2019/ 2020. години Друштва за српски језик и књижевност, часопис наше школе "Гимназијалац" освојио је 3. место, часопис су уређивали проф. Милена Маричић - главни и одговорни уредник, проф. Јелена...