Одржан Квиз-27.9.2017.

У среду, 27.09.2017. одржан је други круг квиза из опште културе за матуранте Гимназије „Светозар Марковић“, у организацији чланова секције из историје и професорке Александре Поповић. Тринаест екипа се надметало у знању из области историје, географије, спорта, музике, филма, књижевности и опште културе. Цео догађај је имао и хуманитарни карактер, јер су сви учесници, као и публика, својим прилозима подржали акцију Гимназије из Бачке Паланке за прикупљање новчане помоћи неопходне за куповину лекова њиховом ученику.

Победничку екипу чинили су ученици IV-7 одељења: Дамир Иветић, Лука Зељковић, Петар Марковић и Никола Вујасиновић, који су показали завидно знање из свих области.

 

Велики одзив матураната, одлична организација чланова секције из историје који су припремили такмичарске листиће, прегледали одговоре, учествовали у избору питања и били техничка подршка током квиза, показују да је овакав вид дружења, учења и надметања веома интересантан нашим ученицима, тако да се планира нови круг квиза у наредном периоду.

Професорка историје

Александра Поповић