Дешавања у школској библиотеци у 2013. год.

ЈАНУАР

Књижевно вече у библиотеци

              У среду, 23. јануара 2013. с почетком у 18.50ч гост библиотеке наше школе је био Миклош Бенедек. Повод позива овог младог песника, који ствара на мађарском језику, и представљање збирке Не креће брод, је тај што је у октобру 2012. године добио књижевну награду “Шинко Ервин” за поменуту збирку. Миклош припада скупини “Хид”, која окупља младе писце око истоименог часописа и даје им подршку.
Госте су представили библиотекари Едит Ковач Шмит и Сандра Антић. У току промоције, са песником је разговарао Чаба Пресбургер публициста и критичар, док су ученици Анабела Отош, Пеце Кристина из I1 и Алберт Жолцер из III1 читали песме из збирке Не креће брод. У завршном делу је публика постављала питања аутору.

 

Сандра Антић, библиотекар

 

        

 

АПРИЛ

Промоција књиге Школски примери  Слободана Торњанског 

     У библиотеци је 17. априла 2013. године одржана промоција књиге Школски примери  Слободана Торњанског, професора књижевности у Гимназији "Исидора Секулић". Аутор књиге је бивши ученик наше Гимназије, похађао ју је у време када и познати драмски писац - Душан Ковачевић. Том прликом у гостима су нам били и ђаци и професори Гимназије "Исидора Секулић". Након поздравне речи директорке Гимназије, промоција је почела читањем текста Оливере Радуловић, рецензента књиге (текст читала библиотекарка Сандра Антић). О књизи је говорио професор филозофије Дамир Малешев. Након тога, публици се обратио аутор који је дирљиво говорио о својим школским данима у Гимназији под липом. По идеји аутора, после сваке прочитане приче одсвирана је по једна нумера коју је наменио за дати циклус у књизи (укупно три). Тој атмосфери допринео је школски професорски бенд Исидорине гимназије. Вече је протекло у лепом расположењу и дружењу Светиних и Исидориних ђака и професора. 


Сандра Антић, библиотекар